2008 m. rugsėjo 16 d., antradienis

Laiškas

Greitosios medicinos pagalbos medikai neturi savo rezidentūros ar mokymo bazės, o farmacijos kompanija retai remia šių medikų stažuotes, konferencijas ar kitokias pastangas tobulėti. Tačiau Jūs turite daugiau nei kiti medikai sudėjus kartu. Šios žaidynės parodė, jog Jūs turite vienas kitą, turite bendrą tikslą tobulėti ir siekti geresnės pagalbos kokybės. Ir nuo šiol, kad ir koks sunkus ir varginantis būtų Jūsų naktinis budėjimas, Jūs niekad nebūsite vienas. Visada žinosite, jog šalia yra Jūsų kiti, tokie patys kolegos, mokytojai, žinios, informacija, efektyvūs sprendimai ir veiksmingi kursai. 
Mums, organizatoriams, yra nepaprastai svarbu, jog būtent šios žaidynės būtų Jūsų profesinė šventė, vieta susitikti su bendraminčiais, laikas pasidžiaugti nuveiktais darbais ir pasiekimais. 

Šiandien gavome rokiškėnų laišką. Ačiū mielieji, Jūsų įvertinimas mums labai svarbus. Skaitėme šį laišką visi, labai džiaugėmės. O paskui nusprendėme su visais pasidalinti.

"...negalima nerasyti apie zaidynes,nes skaitant komentarus kazkaip darosi nejauku.Is kur tas pyktis,nepasitikejimas,pagieza.Kam reikia pilti purvus ant zmoniu kurie ruose sias zaidynes.Suprantu buti nugaletoju saunu,bet ar ne saunu zinoti kad tu gali dalyvauti tokio lygio varzybose.Taip buvo sunku,bet tai mums nenaujiena! Svarbu buti ne nugaletoju,bet zinoti,kad atatinkamoje situacijoje tu jautiesi paselges teisingai,o jei padarei klaida manau prisiminsi visada ir tikiuosi jos nepakartosi.Tai kad as nepamaciau rusiuodama vaiko prisiminsiu visa gyvenima ir kas bebutu apleksiu visada pagriovius,tai tikrai pamoka.Ojei kalbant apie gimdyma tai tikrai teko priimti ne viena,bet cia taip netiketai,kad net galvoti apie steriluma nebuvo kada.Is sios situacijos mano komanda supratome,kad nesam visai beviltiski,kad jei nerandi spaustuko galima nukirpti sterilios kaukes raistelius,prisiminem viska ko jau seniai nekartojome o dabar bus proga pasikartoti.O ka reikejo daryti,kai nebesikrauna defibriliatorius,greitai sumetem kad turim kita ir greitai atsigabenom ir neleidom jaunam zmogui mirti! Viskas kaip realybeje.Niekada negali zinoti kur pakliusi ir ka rasi.Galbut tose situacijose galima buvo paselgti ir be klaidu,bet mes vis skubejom,kad suspeti i tas 10 skirtu minuciu.Gal tada jei gimdymui butu skirta daugiau laiko mes be streso butume viska susidelioje is paketo,bet kam svarstyti apie tuos dalykus kas galejo buti.Buvo taip kaip buvo,svarbiausia mikliai prasisukome.Musu komanda nesvarsto kiek ir kas mums dave balu ir kas teisejavo.Svarbu visada zinoti savo galimybes ir mokytis is klaidu!Esame patenkinti savo balais.Nemanau kad kas nors vertino neteisingai.Teisejauti irgi yra sunku .Turiu patirties is Juzintuose surengtu GMP varzytuviu.Atleiskim teisejui, jei ko nors nepastebejo!Nors diena buvo labai itempta,kartais jautemes jau visai isseke, bet pabaiga buvo labai sauni!Nors mes po fejerverku isvykome i Rokiski,bet vaziavom su labai gera nuotaika! LINKIM VISIEMS GEROS KLOTIES!!!!!!!"

O štai ir kitas laiškas:

Gerbiamam Krizių tyrimo centro kolektyvui, GMP žaidynių organizatoriui 
 
  Aprašyti įspūdžius, likusius po GMP žaidynių labai sunku. Net ir praėjus kelioms dienoms, atrodo, tebegyvename žaidynių nuotaika. Vienas per kitą pasakojame įspūdžius, netradicines situacijas. Skirtumas tarp darbo ir žaidynių yra. Padarius klaidą žaidynėse, gali ramiai ją analizuoti, niekam nepakenkdamas. Tuo tarpu dėl klaidų darbe gali tekti graužtis visą gyvenimą. Taigi mūsų darbas yra nuolatinės žaidynės, tik žaidėjai skiriasi. Dirbant, kai pasiseka išplėšti žmogų iš mirties nasrų yra daug smagiau, negu varžantis dėl prizo.

  Daug skaudulių yra mūsų sistemoje, tačiau pabuvus šalia daugybės kolegų, atrodo visi sunkumai yra nugalimi. Šiame laiške detaliai neaprašysiu visų užduočių, jų vertinimų, tai padarysiu vėliau, kai su komandos dalyviais aptarsime visas situacijas.

  Nuoširdžiai dėkojame už begalinį darbą skatinant GMP darbuotojus mokytis, analizuoti klaidas, vertinti įvairias galimybes. Ačiū, kad sugebate pamatyti mažiausią, nudžiuginti nors mažiausia dovanėle ir gražiais palinkėjimais. Tai taip paglostė širdis, kad net nuovargis, užvaldęs per penkias kelionės valandas pranyko. Šventės uždarymas taip pat nuostabus. Retai visiems kartu tenka matyti fejerverkus, nes kai visi švenčia, mes dirbame. Ačiū.

  Jūsų paskleista idėja kaip lavina ritasi per GMP įstaigas. Mes grįžę namo dalijamės įspūdžiais, tikimės, kad ir kituose rajonuose taip pat.  


UAB „Ambulansas“ Šilalės greitosios medicinos pagalbos kolektyvo vardu Loreta Kalnikaitė 

 




4 komentarai:

Anonimiškas rašė...

vat čia tai teisybę parašėte, aš irgi taip galvoju, tik nemokėjau taip gražiai išsakyti.

Anonimiškas rašė...

O kur ačiū Partijai, Tėvynei ir KTC ?

Anonimiškas rašė...

Statistiškai yrodyta, jog visada atsiras piktavališkų žmonių, kurie visame kame įžvelgs blogį ir nešvarius dalykus. Prisiminkime, kaip mes greitukinikai atrodėme prieš tris keturis metus: nemokyti, baltais chalatais žiemą, be įrangos- kaip kaliningrado srities komanda su baltomis šliurėmis rudenio purve. Palaikyti reikia vienas kitą ir žmones, kurie stengiasi, jog GMP medikai būtų pagarbos verti.

Anonimiškas rašė...

ačiū organizatoriams.